Канада оголосила персонами нон ґрата дипломатів Венесуели

26 Грудня 2017, 08:23

Канадський міністр закордонних справ Христя Фріланд повідомила, що Канада оголосила персонами нон ґрата посла та повіреного в справах Венесуели.

"Послу Венесуели в Канаді, який і так був відкликаний у знак протесту проти запровадження Канадою санкцій проти залучених до корупції та серйозних порушень прав людини венесуельських посадовців, більше в Канаді не раді. Я також оголошую тимчасового повіреного в справах Венесуели персоною нон ґрату", – сказала Фріланд.

Вона пояснила, що вживає цей крок у відповідь на рішення Венесуели вислати канадського повіреного Крейба Ковалика.

"Цей крок – дуже характерний для режиму Мадуро, який послідовно підриває усі намагання відновити демократію та допомогти народу Венесуели", – зауважила глава МЗС Канади.

Нагадаємо, Рада Євросоюзу в закордонних справах запровадила нові обмеження проти Венесуели, які передбачають ембарго на поставки зброї, а також на інші імпортні товари, "які можуть бути використані для внутрішніх репресій".

Раніше Міністерство фінансів США ввело санкції щодо десятьох венесуельських посадовців, зокрема кількох міністрів, які допомагали президенту країни Ніколасу Мадуро в його спробах підірвати демократію в країні.