Справа Саакашвілі. У політика анонсували допит у СБУ

25 Грудня 2017, 19:59

Екс-голова Одеської ОДА та колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі має намір з'явитися на допит в СБУ у вівторок, 26 грудня. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу політика

Допит запланований на 11:00. До цього він з адвокатами планує зробити заяву для ЗМІ.

Як повідомлялося,18 грудня екс-голова Одеської ОДА, лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі прийшов до Генеральної прокуратури) України на допит. Водночас він відмовився брати участь у слідчих діях. Сторона захисту аргументувала свою відмову брати участь у допиті тим, що, на їхню думку, справа щодо Саакашвілі знаходиться у підслідності Служби безпеки України, а не ГПУ.

Нагадаємо, вранці 5 грудня правоохоронці прийшли з обшуками у київську квартиру екс-очільника Одеської області і лідера Руху нових сил Міхеїла Саакашвілі. Після слідчих дій Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України, затримали політика. Згодом Генеральна прокуратура України надіслала підозру екс-очільнику Одеської облдержадміністрації Міхеїлу Саакашвілі на його адресу проживання.

11 грудня Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу екс-президенту Грузії, лідеру партії "Рух нових сил" Міхеїлу Саакашвілі і відпустив його пряму у залі суду.