Масштабні обшуки у Запоріжжі. Заступнику голови облради та його брату пред’явлено підозру

22 Грудня 2017, 13:57
Заступнику голови Запорізької обласної ради Владиславу Марченку, його рідному брату та директору одного з комунальних підприємств Мелітополя повідомили про підозру у привласненні бюджетних коштів шляхом проведення фіктивних тендерів. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області у п'ятницю, 22 грудня. 
 
"За попередніми даними слідства, підозрювані разом з іншими особами розробили схему незаконного заволодіння бюджетними коштами", – йдеться у повідомленні.
 
Зазначається. що лише у цьому році було проведено понад 10 тендерів через систему «Прозорро» на ремонт та реконструкцію освітлення парку відпочинку у Мелітополі, спортмайданчиків та багатопрофільного ліцею у Запоріжжі. Однак фактично тендер не відбувався. Оскільки підозрювані не допускали до участі у торгах сторонніх учасників, то державне замовлення розігрувалося лише між підконтрольними фірмами, частина з яких має явні ознаки фіктивності.
 
"Після тендерів складалися фіктивні документи про виконання робіт та послуг, які фактично не проводилися, а кошти перераховувалися на рахунки підконтрольних фірм. Уже звідти кошти переводили фіктивним підприємствам для подальшого обготівкування". – додали у прокуратурі.
 
За наслідками такої діяльності бюджетам Мелітополя та Запоріжжя нанесено збитків на суму понад 87 млн. грн.
 
"Прокуратура готує клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі нанесених збитків", – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, у Запоріжжі  21 грудня працівники управління СБУ провели низку обшуків у місцевих чиновників. Згодом правоохоронці затримали заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка та голову фракції "Самопоміч" в Запорізькій міськраді Дарину Трюхан.