В ООН розповіли, скільки становить загальна кількість мігрантів у світі

19 Грудня 2017, 11:03

У світі наразі близько 258 мільйонів осіб проживають не в країнах свого походженння, що на 49 % більше, ніж було у 2000 році. Про це йдеться в доповіді про міжнародну міграцію Департаменту з економічних і соціальних питань ООН.

За підрахунками ООН, загалом частка мігрантів серед усього населення Землі становить нині 3,4 відсотка. У 2000-му році вона становила 2,8 відсотка, зазначає агенція AP. При цьому за цей період помітно збільшилась частка мігрантів, які проживають у країнах з високим рівнем доходів – з 9,6 до 14 відсотків.

Зазначаєтсья, що половина всіх мігрантів живе в десяти країнах. Найбільша кількість (майже 50 мільйонів осіб або 19 відсотків) живе в США, далі йдуть Саудівська Аравія, Росія та Німеччина – в кожній з них живуть близько 12 мільйонів мігрантів. П'яте місце посіла Великобританія, в якій зараз проживають дев'ять мільйонів мігрантів.

У рейтингу країн-донорів мігрантів на першому місці – Індія (17 мільйонів людей), потім йде Мексика (13 мільйонів), а далі – Росія, Китай, Бангладеш, Сирія, Пакистан та Україна (від 6 до 11 мільйонів по кожній з країн).

Як повідомлялось, наприкінці жовтня Комітет з питань внутрішніх справ Європарламенту проголосував за автоматичну систему розподілу біженців, засновану на сукупності певних фіксованих критеріїв.

Тепер кількість мігрантів, яких повинна буде прийняти та чи інша країна Євросоюзу, буде прямо залежати від кількості власного населення й економічних показників держави.