NYT: Пентагон витратив $20 млн на дослідження НЛО

17 Грудня 2017, 15:39

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки витратило мільйони доларів на дослідження неопізнаних літаючих об'єктів (НЛО). Про це повідомляє New York Times.

Зазначається, що лише невелика кількість чиновників знала про проект під назвою "Поглиблена програма розпізнавання аерокосмічних загроз", який розпочався у 2007 році та припинив існування у 2012 році.

У рамках програми міноборони спостерігало за об’єктами, які літали у повітрі або рухалися з надзвичайно високою швидкістю. Програма обійшлася Пентагону у понад 20 мільйонів доларів і була закрита з метою економії бюджетних грошей.

Ідея проекту належить тодішньому лідеру демократичної більшості в Сенаті США Гаррі Ріду, який в інтерв'ю New York Times заявив, що не відчуває "незручності чи сорому за запуск цієї штуки". "Я зробив те, чого раніше не робив ніхто", – сказав Рід.

Хоча фінансування проекту закінчилося в 2012 році, посадовці міноборони продовжували вести спостереження за незвичайними повітряними явищами і підозрілими об'єктами поряд з їхніми щоденними обов'язками.

"А може, Китай або Росія намагаються щось зробити або застосовують рухову установку, про яку ми не знаємо?" – розмірковують посадовці на умовах анонімності у коментарі Politico.

Цього року Центральне розвідувальне управління США виклало в інтернет мільйони сторінок розсекречених документів. Серед іншого у них можна знайти згадки про НЛО та колекцію звітів про літаючі тарілки.