Луценко заявив, що Україна проводить експертизу щодо Керченського мосту

12 Грудня 2017, 12:44

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що в рамках кримінального провадження прокуратура АР Крим проводить екологічну експертизу щодо будівництва РФ так званого Керченського мосту, щоб ініціювати розслідування на європейському рівні. Про це він сказав у вівторок, 12 листопада, на брифінгу.

За його словами, якщо експертиза встановить загрозу екологічної катастрофи, тоді Україна звернеться до країн Чорноморського регіону з пропозицією створити спільну слідчу групу для проведення досудового слідства.

"Якщо вона (експертиза – Ред.) підтвердить імовірність екологічної катастрофи, ми плануємо звернутися до країн Чорноморського співробітництва – Болгарії, Грузії, Румунії, Турецької Республіки – з пропозицією створення в рамках Європейської конвенції про взаємну допомогу в кримінальних справах спільної слідчої групи для проведення досудового слідства, а потім і судового слідства щодо будівництва цього мосту”, – сказав Луценко.

Як повідомлялось, слідчі Прокуратури Автономної Республіки Крим проводили розслідування за фактом порушення правил екологічної безпеки під час будівництва транспортного переходу до півострова Крим через Керченську протоку. У прокуратурі зазначили, що різка зміна хімічного складу води стане причиною загибелі багатьох живих організмів. Також у Мін'юсті повідомили, що в Україні готують судові позови проти РФ через збитки, завдані будівництвом Керченського мосту.