У Румунії тисячі людей вийшли на антиурядові протести

11 Грудня 2017, 09:41

У столиці Румунії Бухаресті майже 10 тисяч людей вийшли на протест проти планів керівної Соціал-демократичної партії провести реформу судочинства. Про це повідомляє Romania TV.

Так, демонстранти пройшли 10 грудня маршем центральними вулицями Бухареста до площі Перемоги, де знаходяться будівлі уряду і парламенту.

Під час ходи протестувальники вигукували "Гніздо злодіїв та бандитів" і "Врятуємо Румунію разом" поблизу урядових будівель.

Антиурядові демонстрації були проведені в кількох містах країни, а також в за кордоном в Лондоні, Мілані та Парижі.

Опозиція заявляє, що соціал-демократи хочуть змінити судову систему, щоб взяти її під політичний контроль і послабити боротьбу з корупцією. Також наголошується, що зиск з цього матимуть в першу чергу члени PSD, які перебувають під слідством за підозрою у корупції.

В Єврокомісії вже назвали плани румунського уряду такими, що можуть поставити судову систему під контроль політиків.

Нагадаємо, 5 листопада близько 10 тисяч жителів Бухареста вийшли на акцію протесту, вимагаючи від правлячої коаліції відкликати з парламенту законопроекти про внесення змін в систему правосуддя. Майже через місяць жителі Бухареста, Клужа, Дева, Тиргу-Муреша та інших інших міст вийшли на нові антиурядові протести.