СБУ попередила теракт на військовому об’єкті у День Збройних сил

6 Грудня 2017, 11:13

Працівники Служби безпеки України попередили терористичний акт на одному з військових об’єктів Сумської області. Про це в середу, 6 грудня повідомляє прес-служба відомства.

"Правоохоронці встановили, що мешканець обласного центру був завербований спецслужбами РФ як інформатор. Чоловік, зокрема, передавав кураторам дані про військові об’єкти та правоохоронні структури регіону", – йдеться в повідомленні.

За інформацією, працівники спецслужби задокументували, що на початку грудня чоловік отримав з Росії нове завдання.

"За задумом кураторів він мав здійснити терористичний акт на одному з військових об’єктів у День Збройних Сил України. Вибуховий пристрій еквівалентний майже двом кілограмам тротилу був переданий через "закладку", – повідомили в прес-службі.

Силовики затримали зловмисника під час спроби закласти вибухівку під військовим об’єктом.

У СБУ вирішують питання щодо повідомлення чоловіку про підозру в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, у листопаді неподалік Покровська Донецької області працівники Служби безпеки України разом з поліцією затримали жителя Макіївки, який займався розвідувально-підривною діяльністю проти України на користь так званої "республіканської гвардії "ДНР".