Саакашвілі відмовився іти на допит до “псевдопрокурора” Луценка

6 Грудня 2017, 10:15

Під час виступу зі сцени у наметовому містечку під Верховною Радою екс-президент Грузії Міхаіл Саакашвілі заявив, що генеральний прокурор України Юрій Луценко є «двієчником», нагадав про відсутність у нього юридичної освіти і заявив, що не планує прибути до нього на допит. Про це пише УНІАН.

«Вчора Луценко нахабно брехав, у тому числі з приводу мого статусу. На депутатів порушили справи на рахунок того, що вони нібито заважали законним діям. Депутати перешкодили викраденню людини, так як у нас всі документи на руках», – заявив Саакашвілі.

«Цей чоловік поняття не має про право. Другокурсники юридичного факультету знають набагато більше, ніж так званий генпрокурор України. Тому я хочу заявити наступне. Я не буду являтися ніякому псевдогенеральному прокурору, він двієчник неграмотний, незаконний. Я не вважаю його генеральним прокурором України», – заявив він.

При цьому Саакашвілі додав, що готовий прийняти слідчого в таборі біля Верховної Ради.

Раніше Саакашвілі звернувся до президента України Петра Порошенка. Зокрема, політик закликав Порошенка припинити провокації й атаки на його прихильників.

Нагадаємо, уранці 5 грудня правоохоронці прийшли з обшуками у київську квартиру екс-очільника Одеської області і лідера Руху нових сил Міхеїла Саакашвілі. Після слідчих дій Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України, затримали політика. Крім того, активісти спробували облаштувати барикади навпроти під’їзду будинку, в якому живе Саакашвілі, у результаті чого сталися сутички між прихильниками політика і силовиками.

Згодом активісти витягли Саакашвілі з автівки Служби Безпеки України. Політик виступив перед своїми прихильниками і закликав їх піти до будівлі парламенту.

6 грудня близько 6.00 ранку правоохоронці здійснили спробу штурму наметового містечка активістів, які підтримують Саакашвілі в Маріїнському парку. У поліції заявили, що проводили заходи з розшуку екс-президента Грузії, у той час активісти почали чинити супротив й провокувати правоохоронців.