Прокуратура відкрила провадження щодо тих, хто заважав затримувати Саакашвілі

5 Грудня 2017, 15:09

У вівторок, 5 грудня, прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження щодо перешкоджання діям правоохоронців, які проводили затримання Міхеіла Саакашвілі. Про це повідомили у прес-службі прокуратури.

Зазначається, що відомості внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 343 КК України (Вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити запобіганню злочину чи затриманню особи, яка його вчинила, або вчинені службовою особою з використанням свого службового становища – ред.)

Проведення досудового розслідування доручено ГУ СБУ в м Києві та Київській області.

У прокуратурі наголошують, що під час досудового слідства та за результатами аналізу відеозаписів буде встановлено тих, хто перешкоджав правоохоронцям і буде дано правову оцінку.

Нагадаємо, уранці 5 грудня правоохоронці прийшли з обшуками у київську квартиру екс-очільника Одеської області і лідера Руху нових сил Міхеїла Саакашвілі. Після слідчих дій Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України, затримали політика. Крім того, активісти спробували облаштувати барикади навпроти під’їзду будинку, в якому живе Саакашвілі, у результаті чого сталися сутички між прихильниками політика і силовиками.

Згодом активісти витягли екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі з автівки Служби Безпеки України. Саакашвілі виступив перед своїми прихильниками і закликав їх піти до будівлі парламенту.