У ЄС затвердили бюджет на 2018 рік, який передбачає виділення коштів на протидію пропаганді РФ

30 Листопада 2017, 14:41

Керівні інституції Європейського Союзу затвердили бюджет на 2018 рік, який передбачає вперше в історії ЄС, 800 тисяч євро на протидію російській дезінформації та пропаганді. 

"Європарламент і Рада ЄС відзначили два головних пріоритети на фінансовий 2018 рік: вирішення міграційної кризи та забезпечення безпеки. Також йдеться про збільшення інвестицій, економічне зростання, створення робочих місць у Європі", – йдеться у заяві ЄС.

Загалом, бюджет на наступний рік передбачає 160,1 млрд євро фінансових зобов’язань, що є на 0,2% більше, ніж у 2017-му.

При цьому у бюджеті скорочено на 105 млн євро фінансування фонду з підготовки Туреччини до вступу до Спільноти. Це пояснюється "ситуацією щодо демократії, верховенства права, прав людини та свободи ЗМІ" у країні.

Раніше у The Guardian повідомляли, що Європейський союз планує виділити 1 млн євро на боротьбу з російською пропагандою.

Як повідомлялось, міністри восьми країн-членів Європейського союзу закликали терміново посилити протидію пропаганді та дезінформації, які поширює Росія. 

Нагадаємо, Україна закликала Організацію об'єднаних націй (ООН) реагувати на російську пропаганду, а також на систематичні фальсифікації фактів Кремлем, які розпалюють ненависть росіян до України.