На запорізький завод прийшли з обшуками через підозру у поставках військового обладнання до РФ

28 Листопада 2017, 12:50

У Запоріжжі працівники Служби безпеки України проводять обшуки на заводі "Перетворювач" у справі про державну зраду. Про це УНІАН повідомили в Управлінні СБУ в Запорізькій області.

Відповідні обшуки, за даними відомства, проводяться в рамках кримінального провадження за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). 

У прокуратурі Запорізької області УНІАН повідомили, що керівників підприємства підозрюють у здійсненні поставок військового обладнання до Росії. Йдеться про комплектуючі деталі до підводних човнів.

Своєю чергою на заводі відмовилися коментувати дану інформацію, пообіцявши при цьому до кінця дня озвучити офіційну позицію.

Також в інформагенстві зазначили, що на початку 2017 року прокуратура Запорізької області відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення службовими особами ПрАТ "Запорізький завод «Перетворювач» кримінального правопорушення за ч.4 ст.110-2 КК України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України). Було встановлено, що співробітники заводу поставляли товари військового призначення одній з компаній Росії – на підприємстві виробляли зарядні пристрої для підводних човнів. Ці комплектуючі поставлялися до Росії як продукція цивільного призначення.

Як повідомлялось, в Одесі працівники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали місцевого мешканця, який торгував зброєю та боєприпасами, вивезеними з району проведення антитерористичної операції.