Аваков оприлюднив дані про склад російських військ на Донбасі – інфографіка

28 Листопада 2017, 12:26

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що бойовики на Донбасі мають більше  озброєння, ніж у Великої Британії. Про це він сказав у вівторок, 28 листопада, під час VIIІ Національного експертного форуму.

Аваков зазначив, що в ОРДіЛО під виглядом "повсталих шахтарів" діють російські війська.

"Проведу сублімацію даних нашої розвідки, яка дуже добре характеризує ситуацію балансу на сході країни, там, де у нас йде військове протистояння з Російською Федерацією. Чому я говорю з РФ? Тому що сьогодні на тимчасово неконтрольованій території Луганської та Донецької областей під виглядом воєнізованих формувань так званих "ДНР" і "ЛНР" діє оперативне угруповання російських окупаційних військ", – зазначив він.

За його словами, до складу окупаційних військ входять перший і другий російські армійські корпуса.Так, перший – це Донецьк, другий – Луганськ. 

"Загальна численність першого і другого російського армійського корпусу – 35, 5 тисяч, танків – 478, бронемашин – 848, систем залпового вогню до 208, мінометів до 750, протитанкових засобів 3. 478 танків і 800 БТР – це більше, ніж є на озброєнні у Великій Британії", – сказав Аваков.

Мінітр додав, що ці два корпусу приписані до восьмої армії південного військового округу збройних сил РФ, що складаються з місцевого населення, найманців і кадрових військовослужбовців збройних сил РФ.

Нагадаємо, у жовтні Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm повідомила про понад 1000 військовослужбовців з РФ на Донбасі.