Укроборонпром опублікував відео випробувань українського БТР-4М в Індонезії

13 Листопада 2017, 17:13

Державний концерн «Укроборонпром» показав відео з випробувань українських бронетранспортерів-амфібій БТР-4М в Індонезії. Ролик розміщений на сторінці концерну в Facebook.

«Українські бронетранспортери-амфібії БТР-4М продовжують успішно експлуатуватися підрозділами морської піхоти Індонезії та брати участь в регулярних тренуваннях військових. Надійність, багатофункціональність та простота експлуатації, за словами індонезійських військових, – основні переваги українських бойових машин», – йдеться у супровідному тексті.

Згідно з повідомленням, індонезійські морпіхи власноруч зняли відео випробувань БТР.

«Бронетранспортер не просто долає водні перешкоди, він здатен перепливати морем десятки кілометрів завдяки надійним двигунам та якісній ізоляції кузова. БТР оснащений 30-мм автоматичною гарматою. Дальність ураження цілей — до 4 км. Темп стрільби — 330 пострілів на хвилину», – розповіли в «Укроборонпромі».

Також повідомляється, що індонезійське видання Detik News підготувало спеціальний репортаж про експлуатацію морпіхами новітньої української техніки.

"В ході тренувань членами одного з екіпажів БТР-4М були спеціалісти ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова" та представники компанії "СпецТехноЕкспорт", що входять до складу ДК "Укрборонпром". Українські фахівці навчали морпіхів тонкощам маневрування на плаву БТР-4 в умовах високої хвилі. Після цього представники українських підприємств з представниками Міністерства оборони Індонезії спостерігали за навчальними стрільбами морпіхів на військовому полігоні. Екіпаж кожного з п’яти БТР-4М успішно вражав умовні цілі на заданих відстанях з автоматичної  гармати 30мм та кулемету ПКТ калібру 7,76 мм , демонструючи точність української зброї. Заступник Командуючого Морської піхоти Індонезії  був відверто враженим ефективністю сучасної цифрової системи прицілювання та керування вогнем", – йдеться у репортажі.

Дивіться також: Укроборонпром показав відео випробувань новітнього бойового безпілотника "Горлиця"

Наголошується, що для військових Морського корпусу Індонезії важливим є той факт, що після маршу гірською місцевістю, чи то руху вузькими асфальтованими вулицями БТРи без будь-яких змін в конфігурації здатні не лише долати водні перешкоди, а й перепливати морем десятки кілометрів. Більше того, під час маневрування на хвилях до 1 метра рух бойових машин залишається плавним та стабільним. Таких характеристик досягнуто завдяки вдалої конструкції БТР-4М та якісної ізоляції кузова.

В «Укроборонпромі» зазначили, що з початку 2017 року п’ять БТР-4М успішно пройшли всі тестові випробування, взяли участь у стокілометровому марші в умовах тропічного клімату та гірського рельєфу, та були прийняті на експлуатацію корпусом Морської піхоти Індонезії. Виробництво та поставка бойових машин відбулася в рамках контракту, підписаного на початку 2014 року між Міністерством оборони Індонезії та українським державним зовнішньоторговельним підприємством "Спецтехноекспорт".

Нагадаємо, в жовтні "Укроборонпром" вперше презентував в Україні під час міжнародної виставки "Зброя та Безпека-2017" БТР-4МВ1, який був створений фахівцями "Харківського конструкторського бюро ім. Морозова".