У Києві правоохоронці затримали авто із 6,5 кг вибухівки

12 Листопада 2017, 20:31

У Києві поліцейські полку особливого призначення затримали автомобіль Volkswagen із вибухівкою готовою до використання. Про це в неділю, 12 листопада, повідомила прес-служба столичної поліції.

"На парковці торгового центру на Осокорках у Дарницькому районі співробітники полку поліції особливого призначення помітили підозрілий автомобіль "Фольксваген", у салоні якого перебували двоє осіб", – йдеться в повідомленні.

У ході огляду авто правоохоронці виявили в багажнику рюкзак, у якому було п‘ять брикетів пластиду загальною вагою 6,5 кг та 10 електродетонаторів. Зазначається, що вибухівка була підготовлена до використання.

"На місці події працюють вибухотехніки та слідчо-оперативна група районного управління поліції. Чоловіків, які були у машині, затримали", – заявили в прес-службі.

Згідно з повідомленням, за наказом начальника Головного управління Національної поліціі у місті Києві Андрія Крищенка всі патрульні наряди (як піші, так і автомобільні) переведені у підвищену готовність, а відтак посилено патрулюватимуть вокзали, станції метрополітену та місця масового перебування людей. До відпрацювань залучені також 200 військовослужбовців Національної гвардії України.

Нагадаємо, у вересні в Україні стартувала  операція по вилученню зброю з незаконного обігу "Зброя". Головною метою якої є протидія незаконному обігу зброї на території усієї країни, в тому числі припинення її витоку з території АТО.