ГПУ запідозрила міністра фінансів у причетності до виведення коштів оточенням Януковича

10 Листопада 2017, 12:26

Шевченківський районний суд міста Києва 27 жовтня ухвалив дозвіл для Генеральної прокуратури України про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні Публічного акціонерного товариства "ОТП БАНК". Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зазначається, що Генпрокуратура планує перевірити саме виписки по рахункам благодійних організацій "Центр вільної економіки імені Кахі Бендукідзе" та "Центр Реформ", які були засновані після Революції Гідності Координаційним центром при Президентові України.

Саме за наказом Віктора Януковича у 2010 році був заснований Координаційний центр з впровадження економічних реформ як консультативно-дорадчий орган при президенті.

Як відомо, даний центр з 2010 до 2015 року очолював нинішній міністр фінансів Олександр Данилюк, а працівниками центру були його заступники Юрій Буца, Сергій Марченко й державний секретар Мінфіну Євген Капінус.

"Зокрема, протягом січня 2010 – лютого 2014 вчинювались злочини щодо незаконного заволодіння грошовими коштами у різних галузях економіки, а саме: у банківській сфері, у сфері паливно-енергетичного комплексу, під час випуску та купівлі-продажу облігацій внутрішньої державної позики та інше. Загальна сума збитків завданих діяльністю злочинної організації складає понад 18 млрд грн", – йдеться в ухвалі.

Наголошується, що всі учасники злочинної організації планували отримати незаконне збагачення за рахунок ресурсів держави та розподілення прибутків між собою.

Нагадаємо, 26 жовтня Оболонський районний суд міста Києва призначив нового державного адвоката екс-президенту  Віктору Януковичу в провадженні про державну зраду. 

Як повідомлялося , Генеральна прокуратура звинувачує екс-президента Віктора Януковича в державній зраді. У справі фігурує лист Януковича від 1 березня 2014 року до президента РФ Владіміра Путіна із проханням увести війська в Україну. У ГПУ вважають, що цей лист узаконив надання Путіну дозволу на використання російських військ в Україні, що сприяло анексії Криму та окупації частини Донбасу. На засіданні Радбезу ООН 3 березня 2014 року представник РФ Віталій Чуркін продемонстрував копію листа Януковича до Путіна з проханням ввести війська в Україну.