Канадський історик: Процес здобуття Україною незалежності після Революції гідності не закінчився

10 Листопада 2017, 10:05

Процес здобуття Україною незалежності не закінчився після фінішу Революції гідності, країна все ще під загрозою не лише через внутрішній чинник, коли політична еліта не розуміє, як керувати в інтересах свого народу, не тільки визискуючи гроші, а й економічно її розвиваючи. Таку думку в інтерв’ю Тижню висловив відомий канадський історик Франк Сисин.

Він зауважив, що неясно трапиться через два-три роки. Однак очевидною є інша річ: українське суспільство змінилося. Але втрата молодшого покоління, яке їде на Захід у пошуках кращої долі означає, що Україна ще не перебуває цілковито на дорозі розвитку.

«Ми колись казали, що українці такі наївні й обрали своїм президентом Януковича, але ж подивіться на світ довкола: нещодавно брехун і крутій Трамп став президентом США. Бачимо, що діється в Західній Європі, на яку звернені очі України як на взірець. Тому вона десь мусить знайти внутрішні сили, аби стабілізувати своє становище, але без змін на краще в системі економіки цього не станеться», – сказав Сисин.

Детальніше читайте в черговому номері журналу «Український тиждень»