Вбивство Кеннеді. У США оприлюднили понад 10 тис документів без правок

10 Листопада 2017, 07:54

У Сполучених Штатах Америки оприлюднили 13 тисяч документів у справі про вбивство 35-го президента США Джона Кеннеді. Усі файли доступні на сайті Національного управління архівів і документації.

"Більшість документів, поширених сьогодні (9  листопада – Ред.), раніше оприлюднювалися лише у відредагованому вигляді", – наголошується в повідомленні.

Зазначається, що опубліковані документи були підготовлені до розголосу 26 жовтня і спрямовані в архів для їх подальшого розповсюдження.

За інформацією, у розсекречених файлах є стенограма телефонної розмови підозрюваного Лі Харві Освальда з представниками посольства СРСР в Мехіко після самого вбивства.

Як повідомлялося, 27 жовтня в США вперше опублікували 2891 документ у справі про вбивство президента США Джона Кеннеді. За інформацією, президент Дональд Трамп на прохання виконавчих органів і відомств країни вирішив тимчасово не публікувати деякі документи із секретного архіву, які можуть завдати шкоди національній безпеці США.

Джона Кеннеді було вбито 22 листопада 1963 року в Далласі. У 1992 році Конгрес США ухвалив закон про те, що матеріали щодо вбивства Кеннеді можуть бути розсекречені через 25 років – 26 жовтня 2017 року. Деякі документи були додані до цього архіву через десятиліття після вбивства президента.