В окупованому Луганську відключили водопостачання

7 Листопада 2017, 09:14

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" 6 листопада знеструмило через багатомільйонні борги Петрівський водозабір Попаснянського водоканалу, який забезпечує водою мешканців окупованого Луганська. Про це DW повідомив генеральний директор "Луганського енергетичного об'єднання" Володимир Грицай.

Зазначаєтсья, що борг водоканалу перед "ЛЕО" складав майже 157 мільйонів гривень та постійно зростає, а  сформувався саме за рахунок боргів самопроголошеного утворення "ЛНР", бо 90 відсотків води, що добувається водоканалом, постачається на неконтрольовану територію.

За словами Грицая, великі борги перед "ЛЕО" за спожиту електроенергію мають також, зокрема, Алчевський металургійний комбінат, підприємства групи ДТЕК, а також низка державних підприємств, які працюють у Луганській області.

При цьому борг самого "ЛЕО" перед держпідприємством "Енергоринок" через несплату його клієнтами отриманих послуг становить понад п'ять мільярдів гривень.

Грицай наголосив, що вирішити проблему глибокої господарської кризи підприємства не допомагають ані звернення до президента та прем'єр-міністра України, ані до керівників профільних міністерств та відомств.

На початку жовтня терористи «ДНР» обстріляли насосну станцію біля Ясинуватої, від якої залежить водопостачання 400 тис. людей по обидва боки лінії розмежування, звинувативши в обстрілі ЗСУ.