У Демократичній партії США звинуватили Клінтон у корупції

3 Листопада 2017, 09:10

У Демократичній партії США звинуватили екс-кандидатку в президенти країни на виборах 2016 року Гілларі Клінтону у внутрішній корупції в партії. Відповідну заяву 2 листопада зробила колишня голова Національного комітету Демократичної партії США Донна Бразіл, яка обіймала цю посаду з липня 2016 року по лютий 2017 року.

У коментарі виданню Politico, вона описала механізми, які дозволяли Клінтон направити практично все партійне фінансування на підтримку її виборчої кампанії, а також позбавити інших демократів – учасників праймеріз, зокрема Берні Сандерса, можливості скористатися цими коштами.

У публікації екс-голови Нацкомітету партії повідомляється про підписання в 2015 році Угоди про збір пожертвувань між Національним комітетом Демократичної партії США, "Фондом перемоги Гілларі" і "Гілларі для Америки".

За словами Бразіл, відповідно до цього документу, Клінтон в обмін на діяльність зі збору пожертвувань і інвестиції в Національний комітет Гілларі Клінтон отримала контроль над партійними фінансами, стратегією і всіма засобами, вирученими від фандрейзингу.

Крім того, виборчий штаб Клінтон отримав право приймати всі остаточні кадрові рішення і повністю підпорядкував собі Національний комітет Демократичної партії США на період передвиборної кампанії.

Як повідомлялося, у Палаті представників США почалося розслідування обставин продажу уранової компанії Uranium One російському "Росатому". Зазначається, що операція була схвалена при президенстві Барака Обами в той час, коли пост держсекретаря займала Гілларі Клінтон. Республіканці вважають, що в угоді можуть бути ознаки корупції.