Стало відомо ім’я судді, яка обиратиме запобіжний захід сину Авакова

1 Листопада 2017, 15:39

У середу, 1 листопада, канцелярія Солом’янського районного суду Києва отримала клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури стосовно обрання запобіжного заходу для сина міністра внутрішніх справ України Олександра Авакова. Про це повідомила речниця суду Яна Квітченко.

За її словами, провадження згідно з автоматичним розподілом проваджнень розглядатиме слідчий суддя Віталій Українець.

Згідно з повідомленням, наразі невідома дата і час розгляду клопотання.  Їх має визначити суддя. Водночас, судове засідання точно проходитиме за адресою Вознесенський узвіз, 10-Б.

Квітченко також додала, що про дату та час засідання буде повідомлено пізніше.

Крім того, вона зазначила, що стосовно інших фігурантів "справи рюкзаків" клопотання по запобіжному заходу наразі до суду ще не надходили.

Нагадаємо, 31 жовтня НАБУ прийшло з обшуками до сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра. Слідчі дії тривають у рамках розслідування щодо рюкзаків, які МВС закупило наприкінці 2014 на початку 2015 року. Додамо, що підозрюваним загрожує від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Згодом детективи Національного антикорупційного бюро України затримали Олександра Авакова, колишнього заступника очільника МВС Сергія Чеботаря та представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків Володимира Литвина

У Бюро підтвердили затримання  екс-заступника очільника МВС, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків та ще одну приватну особу. Згідно з повідомленням, їх затримали за підозрою у розтраті понад 14 млн грн.

Згодом, правоохоронці повідомили про підозру сину міністра внутрішніх справ Олександру Авакову та ще двом підозрюваним у справі. 

Керівник САП Нахар Холодницький, прокуратура клопотатиме про арешт усіх трьох фігурантів "справи рюкзаків" з можливістю внесення застави в розмірі – п'ять мільйонів для колишнього працівника МВС Чеботаря та для Авакова-молодшого, ще чотири мільйони проситимемо для підприємця Литвина. 

Пізніше адвокат сина Авакова повідомив, що правоохоронці вручили затриманому підозру.