У Львові відзначили 99-ту річницю утворення Західноукраїнської Народної Республіки

1 Листопада 2017, 14:07

У Львові на території Личаківського кладовища вшанували пам'ять українських вояків, з нагоди 99-тої річниці заснування Західної Української Народної Республіки. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

Зазначається, що велику кількість квітів поклали до Меморіалу воїнам УГА та могили Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича.

Опісля на могилах загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України запалили лампадки й помолилися за всіх, хто віддав власні життя за незалежність України.

"Сьогодні ми вшановуємо полеглих воїнів УГА, Січових Стрільців та відзначаємо День великої слави, а саме – встановлення першої державності на західноукраїнських землях в минулому 20 столітті. За ці 99 років змінилося насправді небагато", – наголосив на громадському віче голова Львівської облради Олександр Ганущин.

Він додав, що Україна повинна пам’ятати про те, хто залишився її одвічним ворогом, бо жодна нація не реалізує своє право на самовизначення без сильного війська та військово-політичного керівництва.

Крім того, біля Львівської обласної держадміністрації відбулася театральна військово-історична вистава «Проголошення ЗУНР», а центральними вулицями Львова пройшлися патрулі у формі Українських Січових Стрільців.

Нагадаємо, 27 жовтня в України вшанували  пам’ять загиблих українських інтелігентів, розстріляних в урочищі Сандармох на території Росії.