У САП назвали розмір застави, яку проситимуть для сина Авакова

1 Листопада 2017, 11:38

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) клопотатиме про арешт усіх трьох фігурантів "справи рюкзаків" з можливістю внесення застави загальною сумою 14 мільйонів гривень. Про це  повідомив керівник САП Назар Холодницький на брифінгу у середу, 1 листопада.

За його словами, усім трьом затриманим уже оголошено про підозру і вони ознайомлюються з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

"Прокурори будуть клопотати про заставу у розмірі 5 мільйонів для колишнього працівника МВС (Чеботар – ред.) та однієї фізичної особи (Аваков-молодший – ред.). Ще чотири мільйони проситимемо для підприємця, який мав виготовляти рюкзаки", – розповів Холодницький.

Він також додав, що підозрюваним загрожує від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

«Підозрюваним загрожує від 7 до 12 років із конфіскацією майна. Але знов таки, якщо провина буде доведена в суді»

Холодницький також прокоментував наявність молодиків у суді.

«Зранку була розмова з директором НАБУ. Він обіцяє забезпечити безпеку прокурорів у суді».

На питання, чи фігурує у цьому провадженні сам міністр Аваков, Холодницький відповів: «Не фігурує».

Він також зазначив, що перший проект підозри Сергію Чеботарю був у січні 2017 року, але тоді доказів для оголошення підозри було недостатньо.

«Зараз ми клопотання погодили між детективами і прокурорами. З цим клопотанням ознайомлюється сторона захисту. Після цього ми направимо його до суду», — сказав Холодницький.

Нагадаємо, 31 жовтня НАБУ прийшло з обшуками до сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра. Слідчі дії тривають у рамках розслідування щодо рюкзаків, які МВС закупило наприкінці 2014 на початку 2015 року. 

Згодом детективи Національного антикорупційного бюро України затримали Олександра Авакова, колишнього заступника очільника МВС Сергія Чеботаря та представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків Володимира Литвина

У Бюро підтвердили затримання  екс-заступника очільника МВС, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків та ще одну приватну особу. Згідно з повідомленням, їх затримали за підозрою у розтраті понад 14 млн грн.

Згодом, правоохоронці повідомили про підозру сину міністра внутрішніх справ Олександру Авакову та ще двом підозрюваним у справі.