Прокуратура Києва повідомила про підозру п’ятьом посадовцям банку «Михайлівський»

30 Жовтня 2017, 14:24

Прокуратура міста Києва повідомила про підозру у незаконній видачі кредитів на 500 млн грн п'ятьом членам кредитного комітету банку "Михайлівський". Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив керівник столичної прокуратури Роман Говда.

"Цього місяця ми оголосили підозру ще п'ятьом членам кредитного комітету банку "Михайлівський". Епізод стосується незаконної видачі кредитів на 500 млн гривень особам, афільованим до власника банку. У нас є судово-економічна експертиза, яка підтверджує вказані збитки", – зазначив він.

Говда запевнив, що прокуратура вже має дозволи суду на затримання членів комітету  та доправлення їх до суду для обрання запобіжних заходів.

"Також у цьому провадженні ми маємо ще кілька епізодів, які пов'язані з діяльністю банку і його взаємовідносинами з юридичними особами, які брали гроші у людей через банк "Михайлівський", а потім зберігали їх на рахунках банку, а після 19 травня 2016 року ці гроші зникли. Зараз слідчі працюють з експертами, і протягом місяця ми сподіваємось отримати остаточні результати експертиз щодо завданих збитків", – сказав керівник прокуратури.

Крім того, підозрюваних, що встигли виїхати закордон оголошено в розшук.

Зазначимо, що загалом у правоохоронців  столичної прокуратури нараховується десять підозрюваних щодо афер банку «Михайлівський».

Нагадаємо, у травні Дніпровський районний суд Києва продовжив арешт колишнього голови правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка, підозрюваного в розкраданні 870 млн грн.