В Іспанії висунули офіційні звинувачення лідерам Каталонії

30 Жовтня 2017, 14:14

Генпрокуратура Іспанії висунула звинувачення проти екс-глави регіональної адміністрації Каталонії Карлеса Пучдемона та інших членів регіональних адміністрації і парламенту Каталонії. Про це 30 жовтня повідомив генеральний прокурор країни Хосе Мануель Маса.

За його словами, лідерів сепаратистського руху звинувачують в заколоті, підбурюванні до заколоту, повстанні проти державної влади та зловживанні бюджетними коштами.

При цьому генпрокурор закликав суд викликати обвинувачених для надання свідчень.

Раніше влада Іспанії офіційно позбавила Каталонію автономії і взяла на себе відповідальність за її уряд. До цього прем'єр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпускає парламент Каталонії. За його словами, 21 грудня в регіоні мають пройти позачергові вибори. Рахой також звільнив каталонського лідера Карлеса Пучдемона та його кабінет.

Як повідомлялось, парламент Каталонії ухвалив резолюцію про незалежність від Іспанії, а Іспанський уряд оголосив про позачергове засідання Кабінету Міністрів після голосування парламенту Каталонії за незалежність. Згодом сенат Іспанії проголосував за активацію статті 155 Конституції країни, яка призупиняє автономію Каталонії та передбачає введення прямого управління в регіон. За активацію статті 155 Конституції проголосували 214 депутатів.