У Києві заснували раду Національно-патріотичного виховання

30 Жовтня 2017, 13:27

При Київській міській державній адміністрації утворено Координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання та затверджено її склад, головою ради призначено заступника голови КМДА Олексія Резнікова. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Згідно з постановою, функціонування Координаційної ради буде поширюватися серед органів державної влади, навчальних закладів, підприємств, а також інформаційно-просвітницької діяльності у сфері національно-патріотичного виховання у Києві.

«Координаційна рада сприятиме збільшенню чисельності громадян, які пишаються українським походженням, громадянством, а також тих, що готові до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спецрада допоможе сформувати ціннісні орієнтири, громадянську самосвідомість і морально-етичну культуру в Україні.

Крім того, популяризація національної духовно-культурної спадщини розширить  сфери застосування української мови.

Нагадаємо, 13 жовтня в Україні набув чинності закон про мовні квоти на телебаченні. На загальнонаціональних і регіональних каналах частка української мови має становити не менше 75%, на місцевих – щонайменше 60%.