Вибух у Києві. У МВС назвали основну версію замаху на Мосійчука

27 Жовтня 2017, 13:19
Правоохоронці розглядають теракт з боку Росії як основну версію замаху на народного депутата Ігоря Мосійчука. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі Еспресо.TV у п'ятницю, 27 жовтня.

За його словами, основною версією залишається діяльність російських спецслужб, а мотивом є створення атмосфери страху в українському суспільстві. 

"Ймовірніше за все, мотивом було зробити так, щоб показати, що іноземні спецслужби та їхні найманці з окупованих територій можуть реалізувати теракти в Києві", – наголосив Геращенко. 

Він додав, що слідство буде розглядати усі версії, але ця залишається основною. Спеціалісти продовжують досліджувати залишки вибухівки біля редакції Еспресо. Ймовірніше за все, це був саморобний вибуховий пристрій. 

Нагадаємо, 25 жовтня, у Києві на вулиці Адама Міцкевича стався вибух біля будівлі телеканалу «Еспресо», внаслідок якого отримав поранення народний депутат Ігор Мосійчук. Пізніше, стало відомо, що внаслідок вибуху загинули двоє – охоронець нардепа та випадковий перехожий. Правоохоронці порушили провадження за статтею "теракт".

Згодом у мережі опублікували відео з камер спостереження моменту вибуху під час замаху на Мосійчука