Пучдемон скасував офіційну заяву щодо врегулювання конфлікту з урядом Іспанії

26 Жовтня 2017, 15:57

Глава регіональної адміністрації Каталонії Карлес Пучдемон 26 жовтня скасував офіційну заяву, в якій збирався повідомити про подальші кроки регіональної влади в конфлікті з Мадридом.

За даними іспанських ЗМІ, він міг оголосити про розпуск парламенту, а сам час виступу Пучдемона переносили кілька разів протягом усього дня.

Раніше видання El Mundo поширило інформацію про те, що лідер Каталонії Карлес Пучдемон планує, 26 або 27 жовтня, виступити перед Сенатом Іспанії з офіційною заявою щодо проголошення незалежності регіону. 

Нагадаємо, 1 жовтня, у Каталонії, автономній області на північному сході Іспанії, відбувся референдум за незалежність. Уряд Каталонії заявив, що за відокремлення від Іспанії висловилися 90% каталонців, а всього в голосуванні взяли участь близько 2,3 млн осіб. 10 жовтня голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон підписав "Декларацію представників Каталонії" про "незалежність республіки". Згодом урядовці Іспанії на зустрічі з представниками опозиції домовилися внести зміни до Конституції країни, щоб вирішити ситуацію з наміром Каталонії вийти зі складу Королівства. 

Зазначимо, 17 жовтня Іспанський Конституційний суд ухвалив рішення, яким визнав недійсним закон про проведення референдуму про незалежність Каталонії, який парламент регіону прийняв 6 жовтня.

Згодом прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой оголосив, що в рамках обмеження автономії Каталонії уряд і парламент регіону будуть розпущені.