Суддя з Одещини, яку раніше виправдав Апеляційний суд, отримала сім років позбавлення волі

25 Жовтня 2017, 12:36

Ульянівський суд Кіровоградської області збільшив вирок першої інстанції та засудив до семи років позбавлення волі за хабарництво суддю Савранського суду Одеської області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Судді призначено покарання у вигляді семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням правосуддя терміном на три роки та з конфіскацією всього належного майна в дохід держави.

Крім того, секретар Савранського суду також  засуджена до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади на держслужбі терміном на один рік, з конфіскацією майна.

Працівники СБУ спільно з Генпрокуратурою затримали суддю та судового секретаря у 2013 році під час отримання хабара. Суддя вимагала п’ять тисяч доларів США від дружини обвинуваченого у справі про незаконний обіг наркотиків за винесення вироку без позбавлення волі.

Водночас секретар виступила у ролі посередника.

Зазначається, що справа розглядалася повторно, оскільки вирок першої інстанції був скасований Апеляційним судом.

Зловмисниць визнано винними за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Зараз вирок набув законної сили.

Нагадаємо, 21 вересня правоохоронці затримали двох суддів, які пропонували $300 тисяч хабара керівнику САП Назару Холодницькому за закриття кримінального провадження відносно судді.