Неподалік Рима почали відроджувати занедбаний український монастир

25 Жовтня 2017, 11:04

Півсотні волонтерів української громади разом з Українською греко-католицькою церквою  відроджують забутий український монастир Святого Теодора Студита «Студіон», який перебуває біля озера Альбано неподалік Рима.

Монастир розташований за 20 кілометрів від Рима. На сьогодні структура має облаштовані кімнати готельного типу для проживання 30 осіб. Інші приміщення потребують капітального ремонту. Храм перебуває у аварійному стані, тому літургії проводити заборонено. УГКЦ спільно з  дипломатами шукають фінансової підтримки. Майже рік монастирем опікується призначений прокурор  Орест Козак – ієромонах з Греції.

«Цей монастир не є для мене. Цей монастир – для українців, нам лежить на серці, щоб він їм прислужився і в духовному плані, і представляв Італії не лише літургічну спадщину української церкви, але й національну культуру українців. Ідей багато, але без допомоги громади їх не можна буде реалізувати», – наголосив Козак.

За його словами, церква планує організувати іконографічну школу візантійської традиції, іконописну майстерню, міжнародні конференції  та літній табір для дітей.

Ієромонах закликав активніше поширювати рідну традицію серед іноземців, бо про українську церкву майже ніхто не знає.

Нагадаємо, 31 травня 2017 року на 85-му році життя помер глава Української греко-католицької церкви 2005-2011 років Блаженніший Любомир Гузар.