Туск допустив можливість скасування рішення про вихід Великої Британії з ЄС

24 Жовтня 2017, 16:44

Голова Європейської ради Дональд Туск допустив можливість скасування рішення про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit). Про це він заявив виступаючи на засіданні Європарламенту в Страсбурзі.

На думку Туска, переговори по Brexit можуть завершитися рішенням відмовитися від виходу Великобританії з ЄС.

Також, за його словами, існує ще два варіанти розвитку подій: переговори можуть завершитися укладенням "хорошої угоди" по Brexit або нерегульованим виходом Великобританії з ЄС "без угоди".

"Яким із трьох варіантів завершаться переговори, залежить від Лондона", – зазначив Туск.

Раніше Туск заявив, що Лондон має внести конкретні пропозиції для прогресу щодо Brexit.

Нагадаємо, 31 серпня глава делегації ЄС Мішель Барньє повідомив, що прориву в переговорах про вихід Великої Британії з Європейського Союзу не відбулося. Брюссель і Лондон знову не змогли досягти прогресу за результатами вже третього раунду переговорів з основних тем Brexit.

На початку жовтня Європарламент ухвалив критичну резолюцію щодо переговорів про Brexit. Так, резолюція визначає позицію Європарламенту для жовтневого саміту ЄС-27 у Брюсселі, коли лідери країн оцінять прогрес у переговорах щодо Brexit.

Згодом голова делегації Європейського союзу в переговорах щодо Brexit Мішель Барньє заявив, що переговори з Великою Британією зайшли в "глухий кут"