Україна та Польща узгодили відкриття чотирьох нових КПП на кордоні

22 Жовтня 2017, 20:56

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та маршалок польського сейму Марек Кухцинський домовились про збільшення кількості пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Про це Парубій розповів журналістам після зустрічі з Кухцинським. 

"Ми сьогодні домовилися, що наступним нашим етапом під час наступного приїзду будуть ще чотири пункти переходу через кордон – на Закарпатті, два на Львівщині, і ще один перехід на Волині", – заявив голова ВР.

За його словами, мова, зокрема, йде про будівництво нових пунктів переходу: Боберка-Смольник, Лопушанка-Міхновець (Львівська обл.), Адамчуки-Збереже (Волинська обл.), Лубня-Волосате (Закарпатська обл.)

Також Парубій додав, що польський уряд виділив у бюджеті на наступний рік на створення пункту пропуску Мальховице-Нижанковичі 100 млн. злотих, а українська сторона повинна побудувати на своїй території дорогу до пункту пропуску.

Зазначається, що це повинен бути не тільки автомобільний перехід, але і пішохідний, і, за попереднім планом, завершення проекту заплановано на 2020 рік, але "наразв стоїть завдання, щоб зняти всі наявні перешкоди та створити цей перехід набагато швидше".

У свою чергу Кухцинський вважає за необхідне, до того часу, поки Україна не увійде в ЄС, по лінії кордону побудувати якомога більше пропускних пунктів.

Нагадаємо, що у серпні Кабінет міністрів України відкрив автомобільний пункт пропуску "Бронниця" (Вінницька область) на державному кордоні з Молдовою.