Насірову дозволили тимчасово знімати електронний браслет і виїжджати за межі Києва

20 Жовтня 2017, 10:10

Суд продовжив міру запобіжного заходу екс-главі Державної Фіскальної Служби України Роману Насірову до 14 грудня і дозволив виїжджати у Київську область. Таке рішення ухвалила 19 жовтня слідчий суддя Людмила Кізюн, пишуть "Наші гроші".

Зазначається, що суд дозволив Насірову переміщатися по Києву та Київській області, де у Козині у нього є будинок. Раніше відсторонений чиновник не міг виїжджати за межі столиці.

Також для Насірова залишили обов’язок носити електронний браслет, але його можна тимчасово знімати, якщо того потребують медичні процедури.

Як відомо, раніше Насіров просив детективів НАБУ надати йому можливість виїхати в США для проходження лікування, однак отримав відмову.

Решту обов’язків суд залишив без змін, а саме: здати паспорти і інші документи, що дають право виїзду закордон; прибувати до детектива, прокурора, суду за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні.

Нагадаємо, 2 березня детективи НАБУ затримали голову ДФС Романа Насірова й оголосили йому підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), що спричинило шкоду державі на суму близько 2 млрд грн.

7 березня суд заарештував Насірова із заставою 100 млн грн. 16 березня його дружина внесла заставу, і він вийшов із СІЗО

У свою чергу Спеціалізована антикорупційна прокуратура доручила Національному антикорупційному бюро перевірити законність походження 100 млн гривень застави.

Раніше Насірову повідомили про зміну підозри, додавши до обвинувачень службове підроблення.

Як повідомлялось, суд арештував все наявне в державному реєстрі нерухоме майно колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.