Лондон має внести конкретні пропозиції для прогресу щодо Brexit – Туск

19 Жовтня 2017, 09:27

Велика Британія має внести конкретні пропозиції, аби досягти прогресу в переговорах щодо Brexit з Європейським союзом. Про це заявив голова Європейської ради Дональд Туск, передає Reuters.

За його словами, конкретика з боку Лондона могла б допомогти завершити до грудня першу фазу переговорів – про фінансове врегулювання, права громадян і Північну Ірландію.

"Ми повинні працювати важко між жовтнем і груднем, щоб завершити цю так звану першу фазу і почати переговори про наші майбутні відносини зі Сполученим Королівством. Але для цього нам потрібні не тільки дійсно багатообіцяючі бачення і пропозиції, але дуже конкретні пропозиції на переговорах", – сказав Туск.

При цьому Туск додав, що не очікує прориву в переговорах по Brexit на саміті Європейського союзу, який відбудеться 19 жовтня.

Як повідомлялось, У Великій Британії потужна міжпартійна група депутатів готує план, який би не дозволив прем'єр-міністру країни Терезі Мей допустити вихід Британії з Європейського Союзу взагалі без угоди в 2019 році. 

Нагадаємо, 31 серпня глава делегації ЄС Мішель Барньє повідомив, що прориву в переговорах про вихід Великої Британії з Європейського Союзу не відбулося. Брюссель і Лондон знову не змогли досягти прогресу за результатами вже третього раунду переговорів з основних тем Brexit.

На початку жовтня Європарламент ухвалив критичну резолюцію щодо переговорів про Brexit. Так, резолюція визначає позицію Європарламенту для жовтневого саміту ЄС-27 у Брюсселі, коли лідери країн оцінять прогрес у переговорах щодо Brexit.

Згодом голова делегації Європейського союзу в переговорах щодо Brexit Мішель Барньє заявив, що переговори з Великою Британією зайшли в "глухий кут"