Правоохоронці викрили чотирьох суддів “ДНР”, які оформили статус переселенців

15 Жовтня 2017, 18:21

Правоохоронці викрили чотирьох так званих "суддів" терористичної "ДНР", які оформили статус переселенця, у тому числі для отримання української пенсії. Про це повідомляє поліція Донецької області.

Згідно з повідомленням, усі судді були зареєстровані на підконтрольній території в якості переселенців, хоча перебували в цей час на посадах "суддів" ДНР.

Зокрема, серед них 60-річний екс-голова Калінінського районного суду Горлівки, який тепер має посаду у "Верховному суді – Військовому трибуналі". Саме ця структура оголошує незаконні вироки українським військовим у полоні. Чоловік з 2014 року значиться "переселенцем" та зареєстрований в Костянтинівці. Крім того, суддя "Верховного суду ДНР", яка живе в окупованій Макіївці, з квітня 2015 року зареєструвалася як переселенка в Покровському районі.

Ще одна суддя з Макіївки стала на облік внутрішньо переміщених осіб у Маріуполі та близько року отримувала пенсію. Наразі вона перебуває в розшуку.

А суддя "Амвросіївського міжрайонного суду", згідно довідки переселенця, був зареєстрований спочатку в Слов'янську, а з 2015 року – в Краматорську.

"Тривають слідчо-оперативні заходи з метою викриття осіб, причетних до вказаних протиправних дій, та подальшого залучення їх до кримінальної відповідальності", – додали в поліції.

Нагадаємо, в липні звільнили з полону терористів суддю Апеляційного суду Луганської області Віталія Руденка.