Корупція в Міноборони. Холодницький розповів, на чому ґрунтуються підозри посадовцям

15 Жовтня 2017, 17:40

Керівник САП Назар Холодницький заявив, що підозри посадовцям Міноборони ґрунтуються на тому, що у відомства не було об'єктивних підстав для перегляду угоди щодо поставок пального. Про це він розповів у інтерв'ю Цензор.Нет.

Холодницький зазначив, що справа розслідувалася рік, тому що до того часу неможливо було зібрати докази.

"Підозра в принципі грунтується на простих фактах. Був мільярд гривень на пальне. Був проведений тендер, і підприємство зобов’язалось за цей мільярд поставити 70 тисяч тон палива", – зауважив голова САП.

За його словами, Управління внутрішнього аудиту Міноборони підтвердило факти коливання цін на ринку пального.

"Через місяць з’являється довідка однієї Торгово-промислової палати та довідка одного з державних підприємств, що були коливання цін, тому треба переглянути. Уклали додаткові угоди, збільшили ціну, а обсяг поставок зменшили", – уточнив Холодницький.

Нагадаємо, НАБУ затримало заступника міністра оборони Ігоря Павловського та директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів  МОУ  Володимира Гулєвича, службовця відділу Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів і працівника Департаменту внутрішнього аудиту МОУ за підозрою в розтраті державних коштів у сумі майже 150 млн грн. Корупційні схеми були пов’язані із закупівлею палива для оборонного відомства.

Крім того, детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру чотирьом посадовцям Міністерства оборони України, яких затримали за підозрою в корупції. 

За інформацією ЗМІ, посадовці компанії "Трейд Коммодіті", яких підозрюють у причетності до розкрадання, втекли напередодні затримання.

Суд обрав заступнику міністра оборони Ігорю Павловському запобіжний захід у вигляді домашнього арешту без права покидати домівку на 2 місяці, а також директора Департаменту держзакупівель і матеріального забезпечення Міноборони Володимиру Гулєвичу взяли під домашній арешт.