У СБУ спростували інформацію про допит росіян у справі MH17

12 Жовтня 2017, 18:18

Служба безпеки України спростувала інформацію про виклик п'яти громадян РФ для допиту і вручення підозри в справі про катастрофу рейсу MH17. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

«Головне слідче управління СБ України дійсно викликає низку осіб для вручення підозри та допиту, серед яких є громадяни РФ. Офіційне повідомлення про це оприлюднено на веб-сайті СБУ та у газеті «Урядовий кур’єр». На жаль, деякі ЗМІ, спираючись на власне трактування інформації, повідомили, що йдеться про розслідування терористичного акту щодо пасажирського літака «Боїнг-777» МН-17. Служба безпеки України повідомляє, що виклик цих осіб пов’язаний з розслідуванням іншого кримінального провадження», — йдеться у повідомленні.

Водночас у спецслужбі наголосили, що слідство щодо збитого літака здійснюється Міжнародною спільною слідчою групою (JIT), створеною на підставі п’ятисторонньої угоди.

Раніше ЗМІ повідомили, що СБУ викликала п'ять громадян РФ у справі MH17.

Нагадаємо, Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на сході України 17 липня 2014 року. На борту перебувало 298 осіб, з них 196 – громадяни Нідерландів. В авіакатастрофі не вижив ніхто. Слідство встановило, що літак  був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу «Бук», який виробляли в СРСР, а нині виробляють у Росії

28 вересня 2016 року в Нідерландах Спільна слідча група, в яку входить Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди і Україна, оголосила, що літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17 було збито 17 липня 2014 із ЗРК «Бук», який був привезений з території Росії. Розслідування також встановило, що літак було збито саме ракетою типу 9М38, яка є на озброєнні модифікації російського ЗРК «Бук». Міжнародне слідство також зазначило, що пуск ракети було здійснено з території, яку не контролювали Збройні сили України.