У Львові СБУ викрило угрупування, що організовувало провокації на замовлення Кремля

12 Жовтня 2017, 18:08

У Львові працівники Служби безпеки України викрили угруповання, яке на замовлення Росії організовувало провокаційні акції. Про це в четвер, 12 жовтня, повідомила прес-служба відомства.

Спецслужби встановили, що зловмисники під соціальними гаслами, брали участь в акціях протесту, замовлених Кремлем.

Крім того, була зафіксована причетність "лідерів" групи до низки актів вандалізму, у тому числі проти консульських і дипломатичних установ іноземних країн.

Правоохоронці задокументували, що зловмисники поширювали у соціальних мережах матеріали, спрямовані на дестабілізацію політичної ситуації в регіоні.

"Комплексне експертно-лінгвістичне дослідження встановило наявність публічних закликів до насильницького повалення державної влади у публікаціях, що зловмисники поширювали в Інтернеті", – йдеться в повідомленні.

У ході восьми обшуків за місцем проживання та офісах радикалів правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку і матеріали із доказами протиправної діяльності.

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 та ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії". – зазначили в відомстві.

Як повідомлялося, 8 вересня працівники Служби безпеки України попередили фейкову акцію «Збори матерів учасників АТО», зрежисованою  Росією.