Ар’єв прокоментував можливість повернення Росії в ПАРЄ

12 Жовтня 2017, 10:20

Голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв заявив, що ухвалена 11 жовтня резолюція ПАРЄ може в теорії змінити регламент, щоб повернути Росію в Асамблею. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, резолюція пройшла, тому що документи  із загальними речами в Асамблеї проходять значно легше, ніж з конкретикою. При цьому, він наголосив, якщо делегатам ПАРЄ запропонують затвердити механізм, який стане реальною дорожньою картою для безапеляційного повернення РФ, то це буде сприйнято зовсім інакше.

Він зазначив, що українська, грузинська делегації та північні країни проголосували проти резолюції.

Крім того, Ар’єв повідомив, що Олексій Гончаренко та Павло Унгурян провели поправку, відповідно до якої залучення до спільної роботи в Асамблеї має базуватися на обов‘язках і виконанні резолюцій. Водночас, зазначається, що Росія не виконала ще жодного зобов'язання.

«РФ поки жодної не виконала. Єдиним механізмом повернення РФ є зміни до регламенту. Цілком конкретні зміни, не загальні фрази. І досі про це мова не йшла», – написав він.

Як повідомлялося, Парламентська асамблея Ради Європи затвердила рішення про зняття політичних санкцій із Росії. Конкретний механізм втілення нових положень може бути розроблений керівними органами ПАРЄ у найближчі місяці.