Поліція за заявами НАЗК відкрила провадження щодо 16 політичних партій

10 Жовтня 2017, 17:00

Національна поліція порушила кримінальні провадження щодо 16 політичних партій після звернення Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це в вівторок, 10 жовтня, у Facebook написала глава агентства Наталія Корчак.

Так, департамент з питань запобігання політичній корупції НАЗК надіслав 25 заяв до органів Національної поліції, за 16 з яких було порушено кримінальні провадження.

За словами Корчак, розпочаті провадження щодо політичних партій (представників, керівників) за фактами вчинення правопорушень, передбачених частиною першою ст. 159-1(Порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації, агітації з всеукраїнського або місцевого референдуму) КК України.

Так, правоохоронці розслідують правопорушення таких партій: «Аграрна партія України», «Всеукраїнське об’єднання «Свобода», «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Власна сила», «Зелені», «Наш край», «Народний рух України», «Нова політика», «Комуністична партія України», «Партія сильної влади», «Самоврядна українська держава», «Партія вільних демократів», «Політичне об’єднання «Пряма дія», «Патріотична партія України», «Партія «Національно-демократичне об’єднання «Україна», «Українська партія честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю».

Як повідомлялося в квітні, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) провело аналіз звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за четвертий квартал 2016 року, на основі якого виявило порушення у партії «Самопоміч» та партії «ВО «Батьківщина».