Суд заарештував вандала, який розбив меморіал Героям Небесної Сотні в Києві

6 Жовтня 2017, 16:58

У п’ятницю, 6 жовтня, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід чоловіку, який розбив меморіал Героям Небесної Сотні в столиці. Про це повідомляє прес-секретар полку АЗОВ Олександр Алфьоров у Facebook.

Так, суд задовольнив клопотання прокуратури та  призначив підозрюваному арешт строком на 60 діб з правом внесення застави в розмірі 320 тис грн.

В ухвалі суду йдеться, що підозрюваний Юрій Чеканов має здати закордонний паспорт та інші документи, які дають право виїзду з України. Після судового засідання затриманого доправили в СІЗО.

Нагадаємо, 5 жовтня у Києві на майдані Незалежностірозбили пам'ятник Героям Небесної Сотні. Патрульна поліція оперативно затримала вандала. За словами радника глави МВС Зоряна Шкіряка, це мешканець Севастополя, 1974 р. н., який уночі прибув до Києва.Згодом, йому оголосили про підозру.Зловмиснику інкримінують  вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна), санкція якої передбачає максимальне покарання до трьох років позбавлення волі.