На Харківщині затримали директора Укргазвидобутку з холдингу Новинського

6 Жовтня 2017, 11:48

У Харківській області, 5 жовтня правоохоронці затримали Вадима Мохова, який очолює Приватне акціонерне товариство «Укргазвидобуток», яке входить в Smart Energy народного депутата Вадима Новинського. Про це повідомляє прес-служба Smart Energy.

У компанії зазначають, що затримання відбулося на підставі ухвали суду, якому правоохоронці надали дані про те, що Мохов нібито переховується від органів досудового розслідування.

Адвокат затриманого наголошує, що затримання проводилося з численними порушеннями кримінально-процесуальних норм.

«04.10.17 слідчий і прокурор в обідній час прийшли в офіс УГВ і при відсутності Вадима Мохова зачитали повідомлення про підозру. При цьому, директор УГВ саме в цей момент тимчасово не перебувала на робочому місці», – йдеться в повідомленні.

За інформацією, Мохова підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення щодо невиконання вимог наказу Державної служби геології та надр України про призупинення дії спецдозволу на користування надрами в період з 28 липня по 10 серпня 2017 року.

Нагадаємо, що "Смарт-холдинг" нардепа-мільярдера Вадима Навинського володіє 23,76% гірничо-металургійної групи "Метінвест", 95% акцій суднобудівного холдингу Smart Maritime Group, 99,97% акцій торгово-фінансової компанії ТОВ "Сантіс". Компанія також має великі активи в паливно-енергетичній галузі, девелопменті та аграрному секторі.