У СБУ спростували інформацію про перехід свого офіцера на бік “ДНР”

5 Жовтня 2017, 23:20

Служба безпеки України спростувала фейкову інформацію про працівника спецслужби, який перейшов на бік терористів «ДНР». Про це йдеться у заяві прес-служби СБУ.

«СБУ повідомляє, що не відповідає дійсності інформація розповсюджена у пропагандистських матеріалах російських та сепаратистських ЗМІ про начебто діючого працівника спецслужби, який перейшов на бік так званої «ДНР» із «секретною інформацією», — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що колишній офіцер СБУ ще у липні 2016 року не повернувся на службу із планової відпустки.

Читайте також: Терористи нарощують штампування фейкових повідомлень, щоб приховати свої злочини — СЦКК

«Внутрішньою перевіркою було встановлено, що під час «відпочинку», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, він приватним транспортом виїхав на територію тимчасово анексованого Криму. Доступу до документів, які містять державну таємницю, та можливості їх копіювання зловмисник за своїми посадовими обов’язками не мав., — зазначили в СБУ.

За цим фактом ще понад рік тому було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 407 КК України.

Раніше терористи «ДНР» через підконтрольні їм так звані інформаційні ресурси поширили фейк про те, що нібито підполковник СБУ Роман Лабусов перейшов на бік окупантів.

Нагадаємо, раніше українська сторона СЦКК повідомила, що терористи «ДНР» обстріляли насосну станцію біля Ясинуватої, звинувативши в обстрілі ЗСУ.