Полторак анонсував засідання РНБО щодо безпеки складів із боєприпасами

5 Жовтня 2017, 17:59

Наступного тижня відбудеться засідання Ради національної безпеки та оборони України з приводу безпеки складів з боєприпасами. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак.

"На ньому (засіданні – ред.) буде прийнято системне рішення не по одній базі, а комплекс заходів, які забезпечать збереження озброєння і техніки", – зазначив Полторак.

За його словами, збереження боєприпасів є комплексною проблемою, яка виникла після розвалу СРСР, коли сотні тисяч тонн боєприпасів опинилися під відкритим небом.

"Ми працюємо над цією проблемою. Думаю, що найближчим часом на засіданні РНБО буде розглянуто пропозиції щодо вирішення цих проблем і прийнято належні рішення", – констатував міністр.

Полторак також зазначив, що в минулі роки на зберігання боєприпасів виділялося 40 млн та 50 млн грн. Натомість у цьому році було виділено 90 млн грн, а після подій у Балаклії – ще 200 млн грн.

"Але тут нам потрібно правильно скоригувати (витрати – ред.) і як правильно будувати цю систему (збереження боєприпасів – ред.). І, по-друге, нам потрібно спрощувати систему закупівлі обладнання та оснащення для охорони й оборони цих складів, адже треба максимально обмежити до них доступ", – підкреслив міністр оборони.

Дивіться також фоторепортаж: Наслідки вибуху військових складів у Калинівці

Нагадаємо, у Вінницькій області пізно ввечері 26 вересня сталася пожежа на військових складах з боєприпасами Міністерства оборони України у смт. Калинівка. Прокуратура кваліфікувала подію як диверсію. За даними Генштабу ЗСУ, під час пожежі та детонації снарядів на військових складах залишилися неушкодженими 70% території арсеналу.

27 вересня Генеральна прокуратура України повідомила, що наразі відпрацьовуються чотири основні слідчі версії диверсії у Калинівці.