Верховний суд запрацює вже цього року – Порошенко

4 Жовтня 2017, 17:59

Президент Петро Порошенко запевнив, що новий Верховний суд запрацює вже цього року. Про це він сказав, виступаючи в Чернігові, передає його прес-служба.

Він зазначив, що завдяки змінам до Конституції щодо судової реформи вдалось прибрати старий корумпований суд, а кандидатів на нові посади суддів має перевірити НАБУ і НАЗК.

«Тож звертаю увагу тих, хто кожного дня роздмухує «зраду», що Верховний Суд запрацює вже цього року. І, без сумніву, це буде найкращий його склад за всі роки незалежності. Його суддями вперше стануть науковці, представники найкращих українських правових шкіл. Його суддями вперше стануть адвокати та відомі правозахисники, які роками відстоювали інтереси простих українців в Європейському суді з прав людини, а також судді першої та другої інстанцій», – сказав Порошенко.

Як повідомлялося, Вища рада правосуддя оголосила 111 кандидатів на призначення суддів до Верховного Суду України, яких передадуть на підпис президенту. Серед них, за висновком Громадської ради доброчесності, є 25 кандидатів, які не відповідають критеріям доброчесності та професійної етики. Зокрема, судді, які колись посадили за ґрати теперішнього генпрокурора Юрія Луценка – В'ячеслав Наставний та Сергій Слинько. Проте ВРП проігнорувала висновки ГРД, тому вона просить президента не затверджувати список кандидатів.

Також зазначимо, що Представництво Європейського Союзу в Україні закликає Вищу раду правосуддя пояснити обрання в кандидати на посади суддів оновленого Верховного суду осіб із заплямованою репутацією.