У ГПУ показали приховане відео, як двоє суддів намагалися дати хабар Холодницькому

2 Жовтня 2017, 12:28

Генеральний прокурор України Юрій Луценко показав запис з прихованих камер, на якому видно двох суддів, які намагаються дати хабар очільнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому. Відповідне відео генпрокурор показав 1 жовтня в ефірі ТСН.

На відео (з 10:48 хв) видно як саме пропонували хабар. На записі голова Кіровського райсуду міста Дніпро Геннадій Підберезний і його заступниця Наталія Овчаренко пропонують Холодницькому 50 тисяч доларів – як першу частину хабара. Камери зафіксували кадр, коли Підберезний дістає з папки кілька пачок купюр і демонструє їх голові САП.

Нагадаємо, що 21 вересня правоохоронці затримали двох суддів, голову Кіровського райсуду міста Дніпро Геннадія Підберезного і його заступницю Наталію Овчаренко, які пропонували $300 тисяч хабара керівнику САП Назару Холодницькому за закриття кримінального провадження відносно судді. 23 вересня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн гривень.