Прикордонники не пустили в Україну угорського політика від радикальної партії

27 Вересня 2017, 17:17

У середу, 27 вересня, українські прикордонники не пустили в країну депутата Європарламенту від угорської партії "Йоббік" Крістіну Морваі, якій раніше Служба безпеки України заборонила в'їзд до липня 2019 року через відвідування ОРДіЛО. Про це написав на своїй сторінці у Facebook помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

"Близько 15 години на Закарпатті на кордоні з Угорщиною співробітники Держприкордонслужби виявили і не пропустили в Україну угорського політичного діяча, якому Служба безпеки України заборонила в'їзд до липня 2019 року. Депутат Європарламенту від угорської радикальної партії" Йоббік "Морваї Крістіна (Morvai Krisztina) прибула в пункт пропуску "Лужанка", – йдеться у повідомленні.

За його словами, під час паспортного контролю прикордонники виконали доручення СБУ стосовно політика. Їй вручено рішення про відмову в перетині державного кордону із зазначенням правових підстав щодо обмеження в праві в'їзду в Україну. 

Також Слободян додав, що за наявною інформацією Морваі в 2014 році відвідувала тимчасово непідконтрольні території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) і висловлювала підтримку самопроголошеним керівникам на цих територіях.