Суд відпустив екс-керівника “Інформаційних судових систем”, якого затримали на кордоні з РФ

26 Вересня 2017, 11:35

У вівторок, 26 вересня, колишній очільник державного підприємства "Інформаційні судові системи" Леонід Богданов, якого підозрюють у заволодінні 6,4 млн грн. під час закупівлі обладнання для відеоконференцзв'язку для судів, вийшов з-під варти. Про це повідомив начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає Укрінформ.

Зазначається, що Печерський районний суд Києва не розглянув клопотання прокуратури про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту.

"Богданов вийшов з-під варти сьогодні о 4 ранку, оскільки Печерський суд не розглянув клопотання про арешт", – повідомив Горбатюк.

Раніше Богданову оголосили підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) , ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Також, ГПУ внесла до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт підозрюваного.

Зараз органом досудового розслідування вживаються заходи, спрямовані на встановлення інших учасників злочинної схеми та їх ролі, а також перевіряються інші подібні угоди на суму понад 40 млн гривень.

Як повідомлялося, правоохоронці затримали колишнього очільника державного підприємства «Інформаційні судові системи» Леоніда Богданова, коли він намагався перетнути кордон з Російською Федерацією.

Нагадаємо, у 2013 році судова адміністрація закупила в офшорних фірм cистем відеозв’язку на 50 млн грн. Директором однієї з офшорних компаній «Universal Development Construction (UDC) Holding» був Леонід Богданов, якого потім призначили на посаду очільника ДП «Інформаційні судові системи».