Низка радників Трампа використовували особисту пошту для службового листування – NYT

26 Вересня 2017, 11:05

Щонайменше шість радників президента США Дональда Трампа використовували особисті електронні адреси для обговорення справ Білого дому. Про це у вівторок, 26 вересня, повідомляє американська газета New York Times.

У цьому списку крім зятя Трампа Джареда Кушнера і його дружини Іванки, дочки мільярдера, згадуються колишній головний стратег Стівен Беннон і екс-глава апарату Трампа Райнс Прібус, а також нинішні радники Гері Кон і Стівен Міллер.

Самі вони описували випадки використання приватних облікових записів як поодинокі. Адвокат Кушнера раніше підтверджував, що 36-річний зять Трампа в період з січня по серпень 2017 року вів робочу переписку через особисту адресу електронної пошти. 

У США фіксація діяльності урядовців визначається певними правилами. Співробітники уряду США зобов'язані для робочих електронних листів використовувати робочу пошту – зокрема, щоб вся переписка реєструвалася на серверах. 

Посадовцям Білого дому можуть користуватися приватними імейлами, якщо вони пересилають їх на свій робочий акаунт для зберігання. Якщо цього не робити, журналісти, парламентарі та інші не зможуть отримати доступу до публічної інформації.

Трамп і його оточення виявилися залученими у звинувачення, які вони раніше висували на адресу колишньої суперниці нинішнього президента по передвиборчій кампанії – Хілларі Клінтон. Її звинуватили у використанні приватного сервера для державного листування, що, на її ж думку, і вплинуло на результат виборів.

Нагадаємо, Федеральне бюро розслідувань повернулося до розслідування справи щодо користування Гілларі Клінтон неслужбовим поштовим сервером під час перебування на посту держсекретаря.