Мітинг зі штовханиною. В Одесі вимагають відставки мера і депутатів міськради через трагедію у дитячому таборі

20 Вересня 2017, 11:10

У середу, 20 серпня, в Одесі перед міською радою зібралося близько п'ятисот людей, які вимагають відставки очільника міста Геннадія Труханова і усіх депутатів міськради. Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що будівля міськради очеплена і охороняється силами Нацполіції та спецпризначенців. Силовиків приблизно стільки ж, скільки й протестувальників.

Повідомляється також про штовханину, яка сталася між мітингувальниками і спецпризначенцями.

Спецпризначенці спробували взяти в кільце одного з активістів, а мітингувальники не дали цього зробити", – йдеться у повідомленні.

Серед протестувальників є представники різних політичних сил та громадських організацій, зокрема, НРУ, Нацкорпусу, "Свободи", колишні євромайданівці.

Люди тримають гасла "Труханова – в тюрьму", "Это не случайность, это система" та інші.

Нагадаємо, 19 вересня міський голова Геннадій Труханов відсторонив від посад на період слідства ще трьох чиновників міськради через трагедію в одеському оздоровчому таборі "Вікторія".

Як повідомлялося, 18 вересня суд заарештував директора дитячого табору «Вікторія» в Одесі на два місяці без права внесення застави. Також під варту взяли працівницю дитячого табору «Вікторія», яка відповідала за пожежну безпеку в закладі.

Також зазначимо, що найбільш імовірною причиною пожежі рятувальники вважають аварійний режим роботи електроприладів.

Нагадаємо, в ніч на 16 вересня в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля. В результаті загинуло троє дітей. Смерть двох дівчаток підтверджена, пошуки третьої тривають, незважаючи на те, що на згарищі були знайдені фрагменти трьох тіл. Також до лікарні доставили двох неповнолітніх.

Поліція відкрила провадження ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Ввечері 16 вересня біля мерії Одеси пройшов мітинг у зв'язку з пожежею в дитячому таборі "Вікторія", активісти штурмували будівлю.